МЕТАМОРФОЗИ

VILA SITHONIA (74)
VILA PETRIDIS (18)
Apartmani Metamorfozis 1 -10ноќи/сопствен превоз (17,53)
Apartmani Metamorfozis 2 -10ноќи/сопствен превоз (17,53)

Метаморфози е мало место со околу петстотини жители, кое се наоѓа на западниот дел од полуостровот Ситониа. Уште при самиот влез во местото, туристите ги пречекуваат високите борови кои со своите сенки го затскриваат сонцето кое од спротивната страна на морето ги грее неговите плажи и паркови. Со многу внимание и труд низ изминатите години, неговите жители успеале на ова приморско село да му обезбедат епитет на вистински туристички бисер. Неговите угостителски и сместувачки капацитети сосема коректно ја надополнуваат севкупната слика на туризмот на Халкидики.