ПСАКУДИА

VILA AKAKIA (1)

Psakoudia е мало, но навистина прекрасно туристичко место, лоцирано на почетокот на вториот крак на Халкидики - Ситониа. Како најблизок излез кон морето од гратчето Ормилија, Псакудиа отсекогаш се карактеризирала со нејзината четири километри долга песочна плажа, богатото зелено под борови и маслинови дрвја, како и со содржината од мноштвото туристички објекти за сместување и локални таверни покрај нејзиното шеталиште. Денес Псакудија е вистинска туристичка дестинација, со богато опкружување на познати хотели, квалитетни објекти, организирани кампови и плажи, а секако и познати туристички места, со чија посета туристите, дополнително го збогатуваат летниот одмор во неа.