• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

SEA STAR BEAU RIVAGE ***** (22)

 

www.seastar-beaurivage-hrg.com  

 

ПРОМОТИВНИ ПАКЕТ ЦЕНИ

Цена со пресметан EB попуст кој важи за резервации до 31.01
Уплата при резервација 50%

Sea Star Beau Rivage 5* 27.05.20 03.06.20 10.06.20 17.06.20 24.06.20 01.07.20 08.07.20 15.07.20 22.07.20 29.07.20 05.08.20 12.08.20 19.08.20 26.08.20 02.09.20 09.09.20 16.09.20
Dbl Promo Room 470 470 470 470 470 470 470 490 494 503 512 512 512 512 470 470 470
2 adl 941 941 941 941 941 941 941 980 988 1006 1025 1025 1025 1025 941 941 941
2 adl + 1 chd (2 -11.99) 1236 1236 1236 1236 1236 1236 1236 1275 1283 1301 1320 1320 1320 1320 1236 1236 1236
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(2 -5.99) 1531 1531 1531 1531 1531 1531 1531 1570 1578 1596 1615 1615 1615 1615 1531 1531 1531
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(6 - 11.99) 1619 1619 1619 1619 1619 1619 1619 1668 1678 1701 1724 1724 1724 1724 1619 1619 1619
Dbl Sea View 480 480 480 480 480 480 480 499 503 512 522 522 522 522 480 480 480
2 adl 960 960 960 960 960 960 960 998 1006 1025 1043 1043 1043 1043 960 960 960
2 adl + 1 chd (2 -11.99) 1255 1255 1255 1255 1255 1255 1255 1293 1301 1320 1338 1338 1338 1338 1255 1255 1255
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(2 -5.99) 1550 1550 1550 1550 1550 1550 1550 1588 1596 1615 1633 1633 1633 1633 1550 1550 1550
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(6-11.99) 1643 1643 1643 1643 1643 1643 1643 1691 1701 1724 1748 1748 1748 1748 1643 1643 1643
Sgl Promo Room 559 559 559 559 559 559 559 586 592 606 620 620 620 620 559 559 559
1 adl + 1 chd (up to 11.99) 854 854 854 854 854 854 854 881 887 901 915 915 915 915 854 854 854
1 adl + 2 chd (2-11.99)(2 -5.99) 1149 1149 1149 1149 1149 1149 1149 1176 1182 1196 1210 1210 1210 1210 1149 1149 1149
1 adl + 2 chd (2-11.99)(6-11.99) 1282 1282 1282 1282 1282 1282 1282 1322 1331 1352 1373 1373 1373 1373 1282 1282 1282
Sgl Sea View 573 573 573 573 573 573 573 600 606 620 633 633 633 633 573 573 573
1 adl + 1 chd (up to 11.99) 868 868 868 868 868 868 868 895 901 915 928 928 928 928 868 868 868
1 adl + 2 chd (2-11.99)(2 -5.99) 1163 1163 1163 1163 1163 1163 1163 1190 1196 1210 1223 1223 1223 1223 1163 1163 1163
1 adl + 2 chd (2-11.99)(6-11.99) 1303 1303 1303 1303 1303 1303 1303 1343 1352 1373 1393 1393 1393 1393 1303 1303 1303
TRL Promo Room 461 461 461 461 461 461 461 481 484 494 503 503 503 503 461 461 461
3 adl 1384 1384 1384 1384 1384 1384 1384 1442 1453 1481 1509 1509 1509 1509 1384 1384 1384
3 adl + 1 chd (up to 11.99) 1679 1679 1679 1679 1679 1679 1679 1737 1748 1776 1804 1804 1804 1804 1679 1679 1679
TRL Sea View 470 470 470 470 470 470 470 490 490 490 503 503 503 503 491 461 461
3 adl 1411 1411 1411 1411 1411 1411 1411 1470 1470 1470 1509 1509 1509 1509 1474 1384 1384
3 adl + 1 chd (up to 11.99) 1706 1706 1706 1706 1706 1706 1706 1765 1765 1765 1804 1804 1804 1804 1769 1679 1679

 

Редовен ценовник за сезона (објавен на 05.12.2019)

Sea Star Beau Rivage 5* 27.05.20 03.06.20 10.06.20 17.06.20 24.06.20 01.07.20 08.07.20 15.07.20 22.07.20 29.07.20 05.08.20 12.08.20 19.08.20 26.08.20 02.09.20 09.09.20 16.09.20
Dbl Promo Room 529 529 529 529 529 529 529 555 561 573 585 585 585 585 529 529 529
2 adl 1059 1059 1059 1059 1059 1059 1059 1111 1121 1146 1171 1171 1171 1171 1059 1059 1059
2 adl + 1 chd (2 -11.99) 1354 1354 1354 1354 1354 1354 1354 1406 1416 1441 1466 1466 1466 1466 1354 1354 1354
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(2 -5.99) 1649 1649 1649 1649 1649 1649 1649 1701 1711 1736 1761 1761 1761 1761 1649 1649 1649
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(6-11.99) 1767 1767 1767 1767 1767 1767 1767 1832 1845 1876 1907 1907 1907 1907 1767 1767 1767
Dbl Sea View 542 542 542 542 542 542 542 568 573 585 598 598 598 598 542 542 542
2 adl 1084 1084 1084 1084 1084 1084 1084 1136 1146 1171 1196 1196 1196 1196 1084 1084 1084
2 adl + 1 chd (2 -11.99) 1379 1379 1379 1379 1379 1379 1379 1431 1441 1466 1491 1491 1491 1491 1379 1379 1379
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(2 -5.99) 1674 1674 1674 1674 1674 1674 1674 1726 1736 1761 1786 1786 1786 1786 1674 1674 1674
2 adl + 2 chd (2 -11.99)(6 - 11.99) 1798 1798 1798 1798 1798 1798 1798 1863 1876 1907 1938 1938 1938 1938 1798 1798 1798
Sgl Promo Room 647 647 647 647 647 647 647 684 691 710 728 728 728 728 647 647 647
1 adl + 1 chd (up to 11.99) 942 942 942 942 942 942 942 979 986 1005 1023 1023 1023 1023 942 942 942
1 adl + 2 chd (2-11.99)(2 -5.99) 1237 1237 1237 1237 1237 1237 1237 1274 1281 1300 1318 1318 1318 1318 1237 1237 1237
1 adl + 2 chd (2-11.99)(6-11.99) 1414 1414 1414 1414 1414 1414 1414 1469 1480 1508 1536 1536 1536 1536 1414 1414 1414
Sgl Sea View 666 666 666 666 666 666 666 702 710 728 747 747 747 747 666 666 666
1 adl + 1 chd (up to 11.99) 961 961 961 961 961 961 961 997 1005 1023 1042 1042 1042 1042 961 961 961
1 adl + 2 chd (2-11.99)(2 -5.99) 1256 1256 1256 1256 1256 1256 1256 1292 1300 1318 1337 1337 1337 1337 1256 1256 1256
1 adl + 2 chd (2-11.99)(6-11.99) 1442 1442 1442 1442 1442 1442 1442 1497 1508 1536 1563 1563 1563 1563 1442 1442 1442
TRL Promo Room 517 517 517 517 517 517 517 543 548 561 573 573 573 573 517 517 517
3 adl 1551 1551 1551 1551 1551 1551 1551 1629 1644 1682 1719 1719 1719 1719 1551 1551 1551
3 adl + 1 chd (up to 11.99) 1846 1846 1846 1846 1846 1846 1846 1924 1939 1977 2014 2014 2014 2014 1846 1846 1846
TRL Sea View 529 529 529 529 529 529 529 555 555 555 573 573 573 573 557 517 517
3 adl 1588 1588 1588 1588 1588 1588 1588 1666 1666 1666 1719 1719 1719 1719 1672 1551 1551
3 adl + 1 chd (up to 11.99) 1883 1883 1883 1883 1883 1883 1883 1961 1961 1961 2014 2014 2014 2014 1967 1846 1846

 

Цените се дадени по соба и истите вклучуваат:

6 ноќевања на улусга All inclusive

Авионски билет со чартер лет на релација Скопје - Хургада - Скопје (директен лет)

Аеродромски такси во висина од 80 еур по лице (25 еур за деца до 1.99 г)

Дозволени 20 кг чекиран багаж по лице

Трансфер  аеродром - хотел - аеродром

Организација на аранжманот


Цената не вклучува:

Египетска влезна виза - за патници со македонски пасоши се добива на аеродром при пристигнување во Хургада.

Потребно е да имате пасош со важност најмалку 6 месеци од датумот на завршување на Вашиот престој во Хургада и хотелска резервација.

Цената на визата е 26$ и истата се плаќа при резервација

Пансионски услуги во хотелот после одјавување на собите

Патничко осигурување

Факултативни екскурзии и индивидуални трошоци

Сите цени се изразени во евра, плаќањето е во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари.

 

 

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ | 7 дена - 6 ноќевања
1 ден | Скопје - Хургада
Состанок на аеродромот во Скопје, 2 часа пред времето на полетување.
Директен лет за Хургада. Слетување во Хургада во раните утрински часови. Средба со претставниците на агенцијата, асистенција за вадење на виза и трансфер со автобус до избраниот хотел.
Сместување во хотел според правилата на хотелот (најчесто после 14:00 часот). Започнување на хотелските услуги и прво ноќевање
2 - 6 ден | Хургада
Денови за одмор во Вашиот хотел на база на избраната услуга.
Ве молиме при резервација побарајте во агенцијата опис на All inclusive / Ultra All Inclusive услугата за Вашиот хотел
Можност за факултативни излети во организација на локалната партнер агенција на агенцијата.
Можност за дополнителни активности во рамките на хотелот (пр. нуркање)
7 ден | Хургада - Скопје
Појадок и одјавување од хотел според предвиденото време од страна на хотелот (најчесто од 10:00 до 12:00) после што завршуваат пансионските услуги.
Слободно време (можност за користење на хотелските содржини, без вклучени оброци и пијалок)
Превземање од хотел и трансфер до аеродром во вечерните часови. Точното време на превземање од хотел ќе ви биде кажано од представниците на локалната партнер агенција.
Пристигнување во Скопје во раните утрински часови наредниот ден
ПРОЦЕСИРАЊЕ НА РЕЗЕРВАЦИЈА
За да се направи барање за резервација е потребна уплата од 30% од вкупната цена на аранжманот или ако е поинаку наведено на самата понуда која соджи одреден вид на попуст.
После уплатата барањето се процесира и потрврда од хотелот се добива 24 до 48 работни часа.
Доколку Вашето барање биде потврдено ќе добиете известување за истото после што настапува периодот за доплата на Вашиот аранжман и добивање на потребните документи.
Во случај да не биде потврден избраниот хотел, ќе Ви биде предложен друг соодветен хотел. Доколку не Ви одговара дадената алтернатива имате право на целосен повраток на уплатените средства.
НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ
За да се направи барање за резервација е потребна уплата од 30% од вкупната цена на аранжманот. Целосната доплата на аранжманот е до 14 дена пред денот на поаѓање.
Резервациите кои се прават по Eearly booking или друг тип на попуст подлежат на друг тип на плаќање кој е наведен на секој хотел /понуда при правење на резервацијата.
Доколку резервацијата се прави во период пократок од 21 ден пред почетокот на аранжманот, барање за резервација се прави со 100% уплата.
Не придржувањето на правилата за плаќање за резервации со попуст значи губење на истиот и цената на аранжманот ќе биде променета согласно правилата за плаќање без попуст.
ОПШТИ НАПОМЕНИ и ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ
Препорачуваме да ги проверите сатниците на полетување 24 часа пред објавеното време на полетување. Сите времиња се дадени во локално време. Организаторот не прифаќа одговорност за промени во сатниците кои се резултат на промени во редот на летање на авиопревозникот, или доколку истите настанат од причини кои не можат да се предвидат.
Евентуалното пристигнување во хотелот по полноќ или во раните утрински часови се смета за реализирана услуга. За можните спорови ќе се применува важечката регулатива во авио сообраќајот. 
Визи - патниците кои не се македонски државјани се должни сами да се информираат за визниот режим за Египет / Хургада.
На чартер летот за Хургада е дозволен еден багаж од 20кг по лице (платежен авио билет). Во случај на надминување на дозволените килограми за багаж организаторот нема одговорност доколку авио компанијата одлучи да му наплати на патникот за надминатите килограми.
Во рачен багаж не е дозволено да се носат остри предмети и течности кои надминуваат 50ml, гелови, спреј или пена.
ИЗГУБЕН БАГАЖ: Ако вашиот багаж е изгубен или оштетен, по пристигнувањето на аеродромот, информирајте го агентот на авио компанијата и локалниот претставник на партнер агенцијата на аеродром за да Ви помогнат да ги пополните потребните формулари. За обештетување во случај на оштетен или целосно изгубен багаж е надлежна авио компанијата.
ТРАНСФЕРИ ОД / ДО АЕРОДРОМ: по пристигнување на аеродромот претставник на партнер агенцијата ќе ве пречека и ќе ве упати до автобусот (минибус, такси) за превоз до резервираниот хотел. Обврска на патникот е да се грижи за својот багаж да биде внесен во превозното срество за трансфер.
Времето на враќање од хоте ќе биде навремено истакнато во Вашиот хотел. Ако оваа информација не е истакната Ве молиме да го контактирате претставникот на локалната партнер агенција. Ве молиме да бидете на рецепција во хотел 15 минути пред закажаното време за трансфер. Пред тоа треба да го предадете клучот од собата и доколку имате клуч од сеф, проверете ги патните документи и платете ги вашите сметки.
ЦЕНА ЗА ДЕЦА: Цената за деца е валидна само при сместување со две полноплатежни лица.
• Дете до 2 години. Бесплатно. Детето на оваа возраст нема седиште во авион или кревет во хотел.
• Детето кое има бесплатно сместување плаќа само износот на авионската карта и трансфер и има седиште во авионот, трансферот, но е можно да нема сопствен кревет.
• Детето кое има попуст ги има сите услуги од програмата, но наместо редовно легло има дополнително легло.
ЗАБЕЛЕШКА: При правењето на резервација задолжително е да се наведе датумот на раѓање на детето кое патува. Хотелот го задржува правото на лице место да наплати трошоци кои произлегуваат од неточно дадени податоци на патниците.
Патниците не можат да бараат намалување на цената за оброк што не можат да го искористат во случај на рани утрински или доцни вечерни летови, како и за неискористени оброци при пријавување на екскурзии. На рецепција во хотел може да е информирате дали постои можност да ви бидат подготвени ланч пакети во денови кога ќе бидете на екскурзија.
Категоризацијата на хотелите е врз основа на категориите во договорот помеѓу организаторот на патувањето и локалниот партнер. Во случај на ненајавена промена организаторот не сноси одговорност.
Видот и квалитетот на храната зависат од категоријата на хотелот и организаторот нема влијание на истата.
Распределбата на соби во хотелот врши исклучиво рецепцијата по пристигнување во хотелот. Организаторот не може да влијае на спратот, позицијата на собата или големината на креветите, освен во случај кога се однапред дефинирани / објавени, или има доплата за истите.  Сите Ваши дополнителни барања и желби ќе бидат испратени до партнерите, но агенцијата не го гарантира исполнувањето на истите.
Дополнителни легла: тие се речиси секогаш со помали димензии од стандардните кревети и се на расклопување од метална или дрвена конструкција или фотељи на отварање што може да влијае на комодитетот во Вашата соба. 
Сместување во хотел: За сместувањето на патниците задолжен е придружникот / представникот од локалната партнер агенција. Еден хотелски ден како и услугите во истиот се смета од 14:00 час од денот на важоста на аранжманот, најдоцна до 12:00 часот на пладне на последниот ден на аранжманот, без разлика кога (во зависност од саатниците на летот, на кои организаторот не може да влијае) гостинот ќе влезе / излезе од хотелот. Секое користење на собите и услугите во хотелот, првиот ден пред 14:00 час / последниот ден по 12:00 час се подлежни на дополнителни трошоци кои ги наплаќа хотелот. За периодот од напуштањето на собите до моментот за трансфер до аеродром, секогаш се обезбедува простор за складирање на багажот.   Ако сакате да ја задржите собата подолго потребно е да се информирате на рецепција дали постои таква можност и исто така плаќањето за оваа услуга се прави дирекно во хотел.
All inclusive - Се вклучено: Ве молиме во агенцијата да побарате информации за деталниот концепт на услугата се вклучено на Вашиот избран хотел.
Постои можност  некои од содржините на хотелот во одреден момент да не се функционални поради објективни причини за што организаторот на патувањето нема одговорност. Во хотелите кои служат храна на принцип шведска маса постои можност поради недовоен број гости, услугата да се врши на основа на мени, кое не се смета за промена на аранжманот.
КЛИМА УРЕД: Функционирањето на клима уредот во хотелот зависи од сезоната и од деловната политика на хотелот. 
ПАТНИ ДОКУМЕНТИ: Авионските билети, ваучерите и информативно писмо ќе Ви бидат дадени на аеродром (2 часа пред полеување) од страна на аеродромскиот претставник на агенцијата. По превземањето на билетите мора да наравите чекирање на шалтерот на авио превозникот, предавање на багаж и пасошка контрола.
Планирајте го времето за патување до аеродром, поради можни сообраќајни метежи, работи на пат и слични. Агенцијата нема да биде одговорна доколку патникот не стигнал навреме на аеродром за да се пријави на летот. Во овој случај се применуваат правилата за отказ на ОПШТИТЕ ПРАВИЛА ЗА ПАТУВАЊЕ - како да сте се откажале од патувањето на самиот ден на патување при што пеналите се 100%.
Организаторот на патување не е овластен да ја проценува важноста на патните и други документи. Ве молиме проверете ги Вашите патни документи дали имаат важност најмалку 6 месеци од последниот датум на Вашиот престој, односно датумот на враќање назад во Македонија.
Ве молиме информирајте се во агенцијата за деталите на патничко осигурување.
ПРЕДСТАВНИК ОД ЛОКАЛНАТА ПАРТНЕР АГЕНЦИЈА: Представниците зборуваат на англиски јазик и тие се должни да ги пречекаат и испратат патниците во Хургада и да ги посетат во одредени денови за давање на дополнителни информации за факултативни излети или евентуална помош која им е потрена на патниците (усугите на претставникот не подразбираат целодневно или секојдневно доаѓање во Вашиот хотел).
Во случај на несоодветно сместување или било каков друг проблем Ве молиме да го известите представникот на првиот инфо состанок или по телефон веднаш по настанувањето на проблемот. Напоменуваме дека поплаки за кои агенцијата ќе дознае последниот ден од престојот или после враќање од патувањето нема да бидат разглдувани.
Ве молиме во случај на било каква инцидентна ситуација (кражба, сообраќајна несреќа и слично) да се обратите до надлежните органи во Хургада. Организаторот на патувањето со својата партнер агенција единствено може да Ви помогне како посредник помеѓу Вас и надлежните органи.
ФАКУЛТАТИВНИТЕ ИЗЛЕТИ не се составен дел на програмата за патување и претставуваат засебен договор помеќу патникот и организаторот на излетите – локалната агенција. Пријавувањето и плаќањето на истите се врши на лице место.
ОСТАНАТИ ЗАБЕЛЕШКИ
* Доколку не се оствари минималниот број на патници,организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и цените на факултативните излети. 
* Организаторот на патувањето го задржува правото, во случај на промена на монетарниот пазар или промена на цените на сместувањето или на превозот, да ја промени и цената на аранжманот или да воведе задолжителна доплата. 
* Краен рок за отказ на аранжманот од страна на организаторот е 7 дена пред патувањето. 
* Организаторот го задржува правото на промени во програмата кои се однесуваат на распоредот на одредени содржини поради објективни околности.