• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

CAO ITALIA (23)

Чао Италија 3НП (Драч-Бари-Помпеа-Неапол-Рим-Фиренца)

1 ден  16.04.2020 ДРАЧ-БАРИ-РИМ

 Состанок на групата во 10.00ч на паркингот спроти спортски центар Борис Трајковски.. Поаѓање во 10:30ч.Се патува преку Албанија гр.Ќафасан кон Драч. Сместување на брод. Бродот испловува во  22:30ч. Ноќно возење кон Бари. 


2 ден  17.04.2020 БАРИ –ПОМПЕЈА-НЕАПОЛ- РИМ

 Пристигнување во Бари во 08.00.  Продолжуваме кон  Рим, предлагаме факултативна посета на античкиот град Помпеја кој бил комплетно уништен и затрупан под пепел по катастрофалната ерупција на вулканот Везув во 79 г. Потоа одиме на прошетка низ Неапол :Плоштадите Данте и Белини. Пристигнување во Рим во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.


3 ден  18.04.2020  РИМ – ВАТИКАН – ТИВОЛИ

 Појадок.  Предпладне  посета на Ватикан и Ватиканските музеи, Црквата во Ватикан, Сикстинската Капела, Катедралата Св.Петар со локален водич. Потоа предлагаме прекрасен факултативен излет доТиволи. Посета на волшебните паркови и фонтани на вилата Д Есте.  Враќање во Рим. Слободно попладне за ручек, кафе и индивидуални активности... Предлагаме вечерна прошетка Roma by nightНоќевање.


4 ден  19.04.2020 РИМ  - МОНТЕКАТИНИ – ПИЗА

 Појадок. Предпладне предлагаме разглед на Рим со локален стручен водич: плоштадот на Републиката, Олтарот на мирот, плоштадот Венеција, Римскиот форум, Виа Дел Корсо, Фонтана Ди Треви, Виа Венето, мостовите на Тибар, црквата Св.Петар, Колосеумот... Поаѓање за Монтекатини. Пристигнување во Монтекатини во попладневните часови. Сместување во хотел. Препорачуваме вечерна посета на Пиза - Разглед на плоштадот Plazza Dei Miracoli на кој се наоѓа Кривата Кула,  катедралата Santa Maria della Spina, крстилница Св.Јован. Слободно време за индивидуални прошетки. Враќање во хотел. Ноќевање. 


5 ден  20.04.2020 МОНТЕКАТИНИ – ФИРЕНЦА

 Појадок. Одјавување од хотел.  Заминуваме на   факултативна посета на Фиренца. Можност да уживате во ренесансниот град: мостот Векио, црквата Санта Кроче, Катедралата, плоштадот Сињорија, Палацио Векио, Галеријата Уфицио... Во вечерните часови поаѓање за Македонија. Ноќно возење преку Словенија, Хрватска и Србија со попатни застанувања поради одмор и царински формалности.


6 ден  21.04.2020 

 Пристигнување во вечерните часови.


ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ ЗА УПЛАТА ДО 15.02  : 249/  15.44ден

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 269/  16.68ден


ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:

Превоз со високотуристички автобус на релација Скопје-Драч – Рим-Скопје
Превоз со брод на релација Драч-Бари (седиште на брод)
2 ноќевања во хотел 3* НП во Рим(околина)1 ноќевање во хотел 3* НП воМонтекатини
Посета на Неапол со водич
Организација и водство на програмата
Лиценциран туристички придружник

 

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ  ВКЛУЧУВА:

Задолжително патничко осигурување  
Разглед на Рим со локален водич 15 €
Посета на Помпеа со влезница и водич 30 €
Задолжителана посета на Фиренца   30€
Излет Roma by night 15€
Посета на Ватикан(резервација, превоз, водич, влезница,слушалки) 50€
Излет Тиволи ( превоз, водич, влезница) 25€
Вечерна посета на Пиза 10 €
Доплата за бродска кабина Драч-Бари  - 15 €
Туристичка такса  Рим 6€ по лице по ноќ (се плаќа во агенција)
Туристичка такса  Монтекатини 2€ по лице по ноќ (се плаќа во агенција)
Доплата за еднокреветна соба – 3.720 ден

 

НАПОМЕНИ:

 За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници. 
Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари 
За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
Попустите не се комбинираат 
Останатите услови на патување важат според годишниот програм
Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмногу 5 дена пред поаѓање.
Патникот има обврска да се јави 24ч. пред патувањето за да потврди време и место на поаѓање 

 

ДРАЧ-БАРИ-ПОМПЕЈА-НЕАПОЛ-РИМ- МОНТЕКТИНИ – ПИЗА – ФИРЕНЦА

 

1 ден СКОПЈЕ-ДРАЧ-БАРИ-РИМ

Состанок на групата во 11.00ч. Поаѓање во 11:30ч.Се патува преку Албанија гр.Ќафасан кон Драч. Сместување на брод. Бродот испловува во  22:30ч. Ноќно возење кон Бари.  

 

2 ден БАРИ –ПОМПЕЈА-НЕАПОЛ- РИМ 

Пристигнување во Бари во 08.00.  Продолжуваме кон  Рим, со попатна посета на античкиот град Помпеја кој бил комплетно уништен и затрупан под пепел по катастрофалната ерупција на вулканот Везув во 79 г. Потоа одиме напрошетка низ Неапол :Плоштадите Данте и Белини.

Пристигнување во Рим во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

 

3 ден РИМ – ВАТИКАН – ТИВОЛИ

Појадок.  Предпладне посета на Ватикан и Ватиканските музеи, Црквата во Ватикан, Сикстинската Капела, Катедралата Св.Петар со локален водич. Потоа предлагаме прекрасен факултативен излет до

Тиволи. Посета на волшебните паркови и фонтани на вилата Д Есте.  Враќање во Рим. Слободно попладне за ручек, кафе и индивидуални активности... Предлагаме вечерна прошетка Roma by nightНоќевање.

 

4 ден РИМ  - МОНТЕКАТИНИ - ПИЗА 

Појадок. Предпладне разглед на Рим со локален стручен водич: плоштадот на Републиката, Олтарот на мирот, плоштадот Венеција, Римскиот форум, Виа Дел Корсо, Фонтана Ди Треви, Виа Венето, мостовите на Тибар, црквата Св.Петар, Колосеумот... Поаѓање за Монтекатини. Пристигнување во Монтекатини во попладневните часови. Сместување во хотел. Препорачуваме вечерна посета на Пиза - Разглед на плоштадот Plazza Dei Miracoli на кој се наоѓа Кривата Кула,  катедралата Santa Maria della Spina, крстилница Св.Јован. Слободно време за индивидуални прошетки. Враќање во хотел. Ноќевање. 

 

5 ден МОНТЕКАТИНИ – ФИРЕНЦА-СКОПЈЕ 

Појадок. Одјавување од хотел. Групата заминува во целодневна посета на  Фиренца. Можност да уживате во ренесансниот град: мостот Векио, црквата Санта Кроче, Катедралата, плоштадот Сињорија, Палацио Векио, Галеријата Уфицио... Во попладневните часови поаѓање за Македонија. Ноќно возење преку Словенија, Хрватска и Србија со попатни застанувања поради одмор и царински формалности.

 

6 ден СКОПЈЕ 

Пристигнување во Скопје во пополадневните  часови.

 

ЦЕНА ЗА УПЛАТА ДО 15 СЕПТЕМВРИ 209 Евра / 12.960 ден 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:219 Евра / 13.580 ден

                                            

ЦЕНАТА   ВКЛУЧУВА:

-Превоз со високотуристички автобус  

- Сместување во Рим во хотел со 3* на база 2 Н/П,

- Сместување во Монтекатини во хотел 3* на база 1 Н/П

- Посета на Неапол

- Превоз со брод Драч-Бари,

- Седишта на брод на палуба

- Туристички пратител на групата

- Организација на патувањето

 

ЦЕНАТА  НЕ ВКЛУЧУВА:                               

- Патничко осигурување  185 мкд

- Разглед на Рим  со лок. водич 15 евра

- Задолжителна посета на Фиренца 30 евра

- Посета Помпеја со влезница и водич  25 евра*

 -Посета Ватикан со влезница и водич 50 евра*

( резервација при уплата)

Посета на Тиволи со влезница и водич  25 евра*

- Вечерна посета на Пиза 10 евра*                 

- доплата за бродска кабина Драч-Бари 15 евра*

- Rome by night 15 евра*

- локална туристичка такса во Рим :6 евра/ден по лице / се плаќа во агенција

- локална туристичка такса во Монтекатини :2 евра/ден по лице / се плаќа во агенција

Билети за јавен превоз

- еднокреветна соба 3.600 денари

 

*** Цените на влезниците може да бидат променливи во зависност од цената во моментот во локалитетите во моментот***

 

НАПОМЕНИ:

  • За реализација на ова патување, потребен е минимум од 45 патници.
  • Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1 евро = 62 денари
  • За резервација на аранжманот потребна е аконтација од 30%, целосна уплата најдоцна 10 дена пред поаѓање
  • Останатите услови на патување важат според годишниот програм на Т.А.Меридијан.
  • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот најмалку 5 дена пред поаѓање.