• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

АВТОБУСКИ ПРОГРАМИ

ПРАГА – КАРЛШТАЈН – КАРЛОВИ ВАРИ – БРАТИСЛАВА / 2НП (5)

ПРАГА Градот со стотина кули еден од најубавите градови во Европа, познат по најдобро пиво, пивници, архитектура , мостови, традиција…

 

09.03.23 Поаѓање во 12.оо чacoт преку Србија, Унгарија, Словачка, ноќно возење со попатни паузи.

10.03.23 Пристигнување во Прага, разгледување на Прага со локален водич: Старо место: Карловиот мост, споменикот на Карло IX, Еврејскиот кварт, Старомајскиот плоштад со Астрономскиот часовник – Орлои, споменикот на Јан Хус, куќата на Франц Кафка, Прашката кула,  Горниот град: дворецот  Храдчани, катедралата Св. Вито, Златната улица и др. Сместување во хотел,слободнa вeчер. Ноќевање.

11.03.23 Појадок. Факултативен целодневен излет до дворецот Карлштајн – Потоа посета на некогашната резиденција на Карло IX изграден во 14 век-Карлови Вари – најпознат бањски центар во Чешка,  популарно одморалиште на европската аристократија и културната елита во 19 век. Прошетка покрај нео ренесансните колонади, паркови кафеани и продавници. Враќање в хотел.Вечерта Факултативна посета на Прашка пивница ресторан. Ноќевање.

12.03.23 Појадок.Попладнето поаѓање за Македонија со попатна пауза во Братислава,каде ќе се видат:Катедралата св.Мартин,Роландовата фонтана,Стариот град, Градското собрание.., Се продолжува за Македонија преку Будимпешта, Белград, ноќно возење со попатни паузи.

13.03.23 Пристигнување во Македонија во пладневните часови.


ЦЕНА: 9900 ден. промо цена за резервации до 10.02.2023, редовна цена 10900ден.

 

Во цената се пресметани следните услуги:

  • превоз на дадената релација со модерен туристички автобус
  • 2 ноќ. со појадок во хотел со 4* во Прага
  • разгледување на Прага со локален водич
  • водство и организација на патувањето


Во цената не се пресметани следните услуги:

  • патничко здравствено осигурување без франшиза-150 мкд
  • целодневен излет  до дворецот Карлштајн и Карлови Вари (превоз и водич)- 30 евра
  • вечера во ресторан -35  евра
  • влезници за посетите.и други неспоменeти услуги

 

Напомена: Пријавување до 01.03.2023 година.