• Бул. Ослободување
 • Лок. 8, 6250 Кичево

АНТАЛИЈА (2)

НОВА ГОДИНА - АНТАЛИЈА 

28.12.2021 – 02.01.2022

 

   

АНТАЛИЈА  – 6 ДЕНА / 5 НОЌИ

Со повеќе од милион посети годишно, Анталија е туристичка престолнина на Турција. Град со преку 300 сончеви денови во годината, богата историја, модерни зданија и преубави плажи, Место каде земјата го допира рајот.

Анталија е сместена во истоимениот залив, се состои од два дела: едниот современ со широки булевари, трговски центри, богат ноќен живот, и стариот дел Kaleici – обновен и претворен во туристички центар на градот. Стариот град е подигнат покрај старото пристаниште, со тесни поплочени улици, стари турски куќи, џамии и хамами кои сведочат за старата архитектура и некогашниот начин на живот. Анталија, градот во кој се помешани историјата и културата го заслужива името "Главен град на Турскиот туризам", како што многу го нарекуваат. Посетете го!

 

 

АНТАЛИЈА СО АВИОН – 5 ДЕНА / 4 НОЌИ

Град со преку 300 сончеви денови во годината, богата историја, модерни зданија и преубави плажи, место каде земјата го допира рајот.  

 

 

АНТАЛИЈА – АВИОНСКИ  ПРЕВОЗ
АНТАЛИЈА – Град со преку 300 сончеви денови во годината, богата историја, модерни зданија и преубави плажи, место каде земјата го допира рајот.

Цена

439

27.130 мкд

 

 Се вклучено

 

ВКЛУЧЕНИ

АЕРОДРОМСКИ ТАКСИ

+

ТРАНСФЕР

5

 

 

SEA LIFE FAMILY RESORT 5*Antalya – Std LV

За резервации направени до 30.11. 

446 еур

AI

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

72 еур

Деца 0-6.99 год – Бесплатно

Деца 7-11.99 год – 36 еур

(Во друга сала)

PORTO BELLO RESORT&SPA 5*Antalya – Std SSV

За резервации направени до 30.11. 

469 еур

AI

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

84 еур

Деца 0-6.99 год – Бесплатно

Деца 7-11.99 год – 42 еур

(Во друга сала)

SENSITIVE PREMIUM RESORT&SPA Belek 5* – LV Std

За резервации направени до 30.11. 

499 еур

 AI

Прво дете 2-8.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-12.99 плаќа 385 еур

Новогодишна вечера вклучена во цената

Вклучено

Вклучено

LIMAK ATLANTIS DELUXE HOTEL & RESORT  Belek 5* Std 

За резервации направени до 30.11. 

469 еур

AI

Прво дете 2-14.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-14.99 плаќа 370 еур

Задолжителна Новогодишна вечера 

54 еур 

Деца 2-14.99 – 28 еур

IC HOTELS GREEN PALACE Lara 5*- Std.room ROH

Нема организирана НГ вечера

613 еур

AI 

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

LIMAK LARA DELUXE  Lara 5* – Std room

За резервации направени до 30.11. (НГвечера продадена)

519 еур

AI

Прво дете 2-14.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-14.99 плаќа 395 еур

TUI MAGIC LIFE JACARANDA  Side 5* – Std room LV

599 еур

Ултра AI

Прво дете 2-12.99 год плаќа 270 еур

Новогодишна вечера вклучена во цената

Вклучено

Вклучено

SIDE ROYAL PALACE&SPA Side 5* LV Std

За резервации направени до 30.11.

439 еур

 AI

Прво дете 2-12.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера 

36 еур 

 Деца 2-12.99 год -  бесплатно

THE XANTHE RESORT&SPA Side 5*-Std g

За резервации направени до 30.11. 

 

498 еур

 AI

Прво дете 2-12.99 год плаќа 270 еур 

Задолжителна Новогодишна вечера 

60 еур 

Дете 0-6.99 год – бесплатно

Дете 7-12.99 год – 30 еур

SHERWOOD EXCLUSIVE LARA HOTEL 5*Deluxe room

За резервации направени до 30.11. 

514 еур

Ултра AI

Прво дете 2-11.99 год плаќа 270 еур

Второ дете 02-11.99 плаќа 393 еур  

Задолжителна Новогодишна вечера 

72 еур 

 Деца  0-11.99 год – 72 еур

THE SENSE DELUXE HOTEL 5* Side Std LV

За резервации направени до 30.11. 

482 еур

 AI 

Прво дете 2-12.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера 

60 еур 

  Дете 0-6.99 год – бесплатно

Дете 7-12.99 год – 30 еур

SEADEN QUALITY RESORT&SPA Side 5*  Std room LV

За резервации направени до 30.11 

548 еур

Ултра AI 

Прво дете 2-10.99 год плаќа 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера 

48 еур 

Деца -48 еур

DELPHIN BE GRAND RESORT 5* Lara Be trendy LV

За резервации направени до 30.11. (НГвечера продадена) 

573 еур

Ултра AI

Прво дете 2-06.99 год  плаќа 270 еур

Второ дете 2-14.99 год плаќа 422 еур

 

TITANIC BEACH LARA 5* - Std room LV

За резервации направени до 30.11 

633 еур

AI 

Прво дете 2-11.99 год  плаќа 270 еур 

 Второ дете од 2-11.99 плаќа 452 еур

Задолжителна Новогодишна вечера 

84 еур 

Деца 0-6.99 год – бесплатно

Деца 7-11.99 плаќаат 42 еур

TITANIC MARDAN PALACE 5* Lara Premium room

За резервации направени до 30.11

908 еур

AI

Прво дете 2-11.99 год и Второ дете од 02-06.99 плаќаат по 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

120 еур

Деца 0-6.99 год – бесплатно

Деца 7-11.99 плаќаат 60 еур

CALISTA LUXURY RESORT 5* Belek Superior room garden

За резервации направени до 30.11.

1112 еур

A la carte AI

Прво дете 2-11.99 год и Второ дете од 02-06.99 плаќаат по 270 еур

Задолжителна Новогодишна вечера

96 еур

Деца  бесплатно

(Во друга сала)

ЛЕТ СО ТУРКИШ: 28.12.ТК1004 Од Скопје 09:05 – Во Истанбул 12:40, ТК2416 Од Истанбул 14:30, Во Анталија 15:40

02.01.ТК2403  Од Анталија 04:35 – Во Истанбул 05:50, ТК1003 Од Истанбул 08:50, Во Скопје 08:15

 

 

 

 

Во цената се вклучени следниве услуги

 

 • Повратен Авио билет: Скопје-Истанбул-Анталија со Turkish Airlines
 • Вклучени аеродромски такси
 • Организиран трансфер: аеродром-хотел-аеродром
 • 5 ноќевања во одбраниот хотел на база:

Се вклучено или  Ултра Се вклучено

 • Организација на патувањето

 

 

 

 

 

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 

 • Новогодишна свечена вечера
 • Факултативни излети
 • Патничко и здравствено одигурување

 

Важна напомена:

 • Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 • За влез во Р. Турција  потребен е валиден биометриски пасош со важност 6 месеци,  ПЦР (не постар од 72 ч) / Антиген брз тест (не постар од 48Ч), сертификат дека сте ревакцинирини 14 дена пред влез во земјата или сертификат дека во последните 6 месеци сте ја прележале болеста. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 • Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) - задолжителен.
 • За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан  COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, примени најмалку 2 вакцини, Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 год.
 • Краен рок за пријавување 10.12.2021, за откажување на аранжманот од страна на агенцијата 7 дена пред патување
 • За резервација задолжителна уплата од 50% од вкупниот износ, целосна доплата 7 дена пред патување
 • За реализација на аранжманот потребен е минимум од 20 патници

За овој аранжман важат општите услови на патување на Т.А.Меридијан.