• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

СПЛИТ – ДУБРОВНИК – ШИБЕНИК – ТРОГИР – МАКАРСКА – ОМИШ (5)

Нова 2023 година во
СПЛИТ
ДУБРОВНИК – ШИБЕНИК ТРОГИР МАКАРСКА – ОМИШ


1 ден 30.12.2022 Поаѓање од пред агенција во 18.00 часот со туристички автобус, преку Албанија, Црна Гора за Хрватска, ноќно возење со попатни паузи.


2 ден 31.12.2022 Преку Будва, Тиват со траект, долж Јадранската ривиера, преку Неум (БиХ) предпладне се пристигнува во Сплит, сместување во хотел. Попладнето разгледување на Сплит со локален водич: Диоклецијановата Палата, Катедралата Свети Дује, плоштадот, Променадата – Рива…. Вечерта дочек на Новата 2023 год. на плоштадот на Сплитската променада – Рива, со богата музичка програма.Ноќевање.


3 ден 01.01.2023 Појадок. Целодневен факултативен излет со локален водич до: Трогир каде ќе се видат: Катедралата Свети Ловре, палатата Чипико, кулата св. Марко.. Шибеник при што ќе се видат: Катедралата св. Јаков – која е под заштита на УНЕСКО, четирите средновековни бунари, а на 10 км се најдува Националниот парк *Крка* со познатите слапови на реката Крка и нивна посета. Враќање во Сплит. Слободна вечер во центарот на Сплит.Ноќевање.


4 ден 02.01.2023 Појадок. Поаѓање за Македонија со попатни посети на: “Гусарскиот град” Омиш, па долж ривиерата-поминувајќи покрај многу убави туристички места, а едно од нив е  Макарска – нејзина посета при што ќе се видат: Кацичевиот плоштад, црквата св. Марко и прошетка по преубавото шеталиште – Рива… Потоа се оди за Дубровник каде ќе се посети  стариот град и тоа : Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, Палатата Спонза, цр. Св. Влах, Катедралата… Потоа се продолжува за Македонија преку Црна Гора со попатна пауза во Будва – прошетка во стариот дел на Будва.По полноќ се продолжува за Македонија преку Албанија, ноќно возење со попатни паузи.


5 ден 03.01.2023 Пристигнување во Македонија во раните утрински часови.


 ЦЕНА: 9900 ден. За резервации до 25.11.2022г.= 8900ден.


 Во цената се пресметани следните услуги:

  • превоз со туристички автобус
  • сместување во хотел со 3* на база 2 ноќевања со појадок
  • разглед на Сплит со локален водич
  • посети на: Дубровник, Омиш, Макарска,Будва…
  • организација и придружник на патувањето.

Во цената не е пресметано:

  • патничко и здравствено осигурување – без франшиза – 150 ден.
  • целодневен излет со локален водич до:Трогир,Крка и Шибеник -30 €, плус влез во Крка-10 €
  • влезници за други културно – историски споменици

Напомена: Рок на пријавување до 20.12.2022 година.