• Бул. Ослободување
  • Лок. 8, 6250 Кичево

АВТОБУСКИ БИЛЕТИ

Балкан

 

АВТОБУСКИ ЛИНИИ ЗА СОСЕДНИТЕ ДРЖАВИ


*Цените на автобуските билети се променливи.

 

Исто така при купувањето на автобускиот билет информирајте се кај нас во врска со:

  • Точноста на возниот ред и
  • Попустите за деца

Патникот е одговорен за исправноста и важноста на патната исправа и визите, како и за почитување на царинските и другите гранични прописи.

 

СРБИЈА

 Релација   Денови   Час
 Кичево - Врање  секој ден  18:30  760 MKD  1300 MKD
 Кичево - Лесковац  секој ден  18:30  900 MKD  1600 MKD
 Кичево - Ниш  секој ден  18:30  1030 MKD  1900 MKD
 Кичево - Јагодина  секој ден  18:30  1320 MKD  2500 MKD
 Кичево - Белград  секој ден  18:30  1620 MKD  3000 MKD
 Скопје - Белград  секој ден  21:00  1320 MKD  2300 MKD
 Скопје - Белград  секој ден  24:00  MKD  MKD

 Враќање од Белград секој ден во 20:30 часот.

 Попуст за деца до 10 години

 

АЛБАНИЈА

 Релација   Денови              Час                     
 Кичево - Елбасан  секој ден  08:30 12:00 24:00   12 EUR
   20 EUR
 Кичево - Тирана  секој ден  08:30 12:00 24:00   12 EUR
   20 EUR
 Кичево - Драч  секој ден  08:30 12:00 24:00   12 EUR
   20 EUR
 Враќање од Драч секој ден во 17:00 21:00 часот.

 

ЦРНА ГОРА

Од Кичево имаме сезонска линија преку Албанија секој втор ден во 21:00 часот за Улцињ,Бар,Суто Море,Петровац,Будва,Котор и Херцег Нови. 

На државјани на РМ за влез во Црна Гора и престој до 30 дена не им е потребен пасош туку само биометриска лична карта , бидејки патувањето се одвива преку Албанија Улцињ

 Бар

Сутоморе

Петровац

 

 Еден  правец

 Повратна

 Еден   правец

 Повратна

 Еден  правец

 Повратна

 Еден правец

 Повратна

 Скопје

 1530 мкд

 2450 мкд

 1530 мкд

 2450 мкд

 1530 мкд

 2450 мкд

 1780 мкд

 3000 мкд

 Тетово

 1530 мкд

 2450 мкд

 1530 мкд

 2450 мкд

 1530 мкд

 2450 мкд

 1780 мкд

 3000 мкд

 Гостивар

 1410 мкд

 2330 мкд

 1410 мкд

 2330 мкд

 1410 мкд

 2330 мкд

 1660 мкд

 2880 мкд

 Кичево

 1230 мкд

 2150 мкд

 1230 мкд

 2150 мкд

 1230 мкд

 2150 мкд

 1410 мкд

 2450 мкд

 Охрид

 1230 мкд

 2150 мкд

 1230 мкд

 2150 мкд

 1230 мкд

 2150 мкд

 1410 мкд

 2450 мкд

 Струга

 1230 мкд

 2150 мкд

 1230 мкд

 2150 мкд

 1230 мкд

 2150 мкд

 1410 мкд

 2450 мкд

 

 

Будва

Котор

Х.Нови

 

 Еден правец

 Повратна

 Еден правец

 Повратна

 Еден правец

 Повратна

 Скопје

 1840 мкд

 3060 мкд

 2150 мкд

 3370 мкд

 2150 мкд

 3370 мкд

 Тетово

 1840 мкд

 3060 мкд

 2150 мкд

 3370 мкд

 2150 мкд

 3370 мкд

 Гостивар

 1720 мкд

 2940 мкд

 2020 мкд

 3250 мкд

 2020 мкд

 3250 мкд

 Кичево

 1470 мкд

 2510 мкд

 1530 мкд

 2760 мкд

 1530 мкд

 2760 мкд

 Охрид

 1470 мкд

 2510 мкд

 1530 мкд

 2760 мкд

 1530 мкд

 2760 мкд

 Струга

 1470 мкд

 2510 мкд

 1530 мкд

 2760 мкд

 1530 мкд

 2760 мкд

 

ЦРНА ГОРА ( Од Скопје релацијата е преку Косово)

 Релација                   Денови   Час        

 Скопје - Рожаје

 секој вторник,четврток и сабота  20:00    920 мкд  1660 MKD
 Скопје - Беране  секој вторник,четврток и сабота  20:00  1040 мкд
 1840 MKD
 Скопје - Мојковац  секој вторник,четврток и сабота  20:00  1110 мкд
 1980 MKD
 Скопје - Колашин, Б. Поље
 секој вторник,четврток и сабота  20:00  1180 мкд
 2110 MKD
 Скопје - Подгорица  секој вторник,четврток и сабота  20:00  1360 мкд
 2480 MKD

 Скопје - Будва , Тиват , Херцег Нови

 секој вторник,четврток и сабота  20:00  1860 мкд
 3100 MKD

 

ТУРЦИЈА

 Релација   Денови   Час              
 Охрид/Струга - Истанбул  секој ден  12:00  15 EUR   25 EUR
 Кичево - Истанбул  секој ден  14:00  15 EUR   25 EUR
 Гостивар - Истанбул  секој ден  15:00  15 EUR   25 EUR
 Тетово - Истанбул  секој ден  15:30  15 EUR    25 EUR
 Скопје - Истанбул  секој ден  17:00  15 EUR   25 EUR
 Куманово - Истанбул  секој ден  17:30  15 EUR   25 EUR
 Враќање од Истанбул секој ден во вечерните часови , околу 19 часот

 

ХРВАТСКА

 Релација         Денови   Час         
 Кичево - Сл.Брод  четврток, недела  13:30  50 EUR  90 EUR
 Кичево - Загреб  секој ден  14:00  50 EUR  90 EUR
 Кичево - Карловац  четврток, недела  13:30  50 EUR  90 EUR
 Кичево - Пула  среда, петок,сабота  14:00  60 EUR  110 EUR
 Кичево - Ријека
 среда, петок,сабота  14:00  60 EUR  110 EUR
 Кичево - Ровињ  четврток, недела  13:30  60 EUR  110 EUR
 Кичево - Пореч  четврток, недела  13:30  60 EUR  110 EUR
 Кичево - Новиград  четврток, недела  13:30  60 EUR  110 EUR
 Кичево - КоперМакарска  секој ден  14:00  50 EUR   90 EUR
 КичевоДубровник
 среда, сабота  15:30  50 EUR   90 EUR
 Кичево - Плоче
 среда, сабота  15:30  60 EUR  110 EUR
 Кичево - Макарска
 среда, сабота  15:30  60 EUR  110 EUR
 Кичево - Сплит (преку Албанија)
 среда, сабота  15:30  60 EUR  100 EUR

 

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Релација       Денови    Час                 
 Гостивар - Сребреник  среда недела  18:30   50 EUR    90 EUR
 Гостивар - Тузла  среда недела  18:30   50 EUR    90 EUR
 Гостивар - Зеница  среда недела  18:30   50 EUR    90 EUR
 Гостивар - Сараево  среда недела  18:30   50 EUR    90 EUR
 Враќање од Сараево секој вторник и петок во 18:30 часот од автобуската станица.