ПОГРАДЕЦ – СВ.НАУМ – КОРЧА 19.11.2023 (5)

Поаѓање во 06.00 часот од Прилеп со автобус за Албанија преку Охрид со посета на Манастирскиот комплекс Св.Наум и изворите на Охридското езеро и на реката Црни Дрим во Свети Наум. По граничните формалности се продолжува за Поградец во Албанија каде ќе има кратка кафе пауза покрај Охридското езеро.Се продолжува за Корча, разгледување на градот при што ќе се видат: Катедралата- Воскресение Христово, Булеварот свети Ѓорѓи, Стариот пазар, театарот Андон Зако…Слободно време за шопинг во центарот на градот. Попладнето заминување за Долна Горица каде имаме можност за ручек во ресторан (со предходна најава), познат по добрата риба Крап и Белвица – по поволни цени. Доцна попладнето поаѓање за Македонија преку граничниот премин Стење,па покрај Отешево и  брегот на Преспанското езеро , пристигнување во Прилеп во вечерните часови.

 

ЦЕНА: 790 денари.

 

Во цената се пресметани следните услуги:

– автобуски превоз на дадената релација,

– организација и придружник на екскурзијата.

 

Во цената не е пресметано:

– задолжително патничко здравствено осигурување = 60 ден.до 65 години, 120 денари од 65-70 год. и 300 ден.над 70 годишна возраст.

 

Збогатете ги вашите доживувања со едно ново патување.